Operativna komanda

Komandant OK OS BiH primio u posjetu vojnog atašea Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske

6.10.2017

Komandant Operativne komande OS BiH general-major Dragan Vuković primio je u posjetu vojnog atašea Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske pukovnika Johnatan Williamsona. Sastanku su prisustvovali zamjenik komandanta OK OS BiH za resurse brigadni general Ivica Jerkić i pukovnik Siniša Anteljević.

Na početku susreta general Vuković je upoznao pukovnika Williamsona o aktivnostima komande i jedinica OK OS BiH u misijama u Bosni i Hercegovini i inostranstvu.

 

Težišni dio razgovora vođen je o saradnji OS BiH i MO Velike Britanije, sa posebnim akcentom na školovanju pripadnika OS BiH u Velikoj Britaniji, učešću pripadnika OS BiH u takmičenju Cambrian Patrol kao i ostalim aktivnostima OS BiH i Ureda vojnog atašea Ambasade Velike Britanije u BiH.

 

Pukovnik Williamson je naglasio čvrstu opredjeljenost Ujedinjenog Kraljevstva u pružanju podrške svim procesima reforme OS BiH i izvršenju zadataka OS BiH na putu ka članstvu u NATO savezu.

 

Sagovornici su zaključili susret sa zajedničkom konstatacijom o odličnoj bilateralnoj saradnji koju treba nastaviti i u narednom periodu.

 

info-OK OS BiH