Operativna komanda

Operativnu komandu OS BiH posjetio zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu

24.3.2021

Komandant OK OS BiH general-major Radovan Ilić primio je u posjetu brigadira Olcay Denizera, zamjenika komandanta NATO štaba u Sarajevu 22. marta 2021. godine u kampu Butmir. Cilj posjete Operativnoj komandi je bilo upoznavanje sa komandantom OK OS BiH te zadacima i obavezama koje OK planira realizovati u narednom periodu.

Komandant OK OS BiH general Ilić je brigadiru Denizeru prezentovao informacije o realizovanoj i planiranoj obuci u 2021.godini, konceptu razvoja operativnih sposobnosti, trenutnom učešću OS BiH u operacijama podrške miru kao i izazovima sa kojima se OK OS BiH susreće u realizaciji zadataka sa osvrtom na aktuelnu epidemiološku situaciju prouzrokovanu pandemijom koronavirusa COVID-19.


Zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu brigadir Denizer se zahvalio generalu Iliću na prijemu i pruženim informacijama, te iskazao namjeru za obilaskom dijela jedinica OK OS BiH ranga bataljona. Takođe, izrazio je očekivanja za dobrom saradnjom u predstojećem periodu, a ponudio je podršku i pomoć jedinicama angažovanim na humanitarnom deminiranju, od strane Oružanih snaga Republike Turske.


U toku susreta vođeni su razgovori i o aktivnostima komandi i jedinica OK OS BiH i o dosadašnjoj saradnji sa NATO štabom u Sarajevu. Komandant Operativne komande OS BiH i zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu su izrazili zadovoljstvo ostvarenim nivoom saradnje i nastavkom iste u narednom periodu.


Info OK