Brigada zračnih snaga i protivzračne odbrane

Posjeta Asocijacije Vojnih Diplomatskih Predstavnika

14.10.2013

2. helikopterski skvadron je 10.10.2013 realizovao prihvat posjete Asocijacije vojnih diplomatskih predstavnika akreditovanih u BiH.

 

Svrha posjete bila je upoznavanje sa jedinicom, uslovima života i rada u kojima jedinica živi i radi. Da su Zračne snage OS BiH veoma zanimljive pokazuje i broj odazvanih vojnih diplomatskih predstavnika ovoj posjeti, a prisustvovali su vojni diplomatski predstavnici sljedećih ambasada; Republike Austrije,  Republike Bugarske,  Narodne Republike Kine,  Republike Hrvatske, Federalne Republike Njemačke, Republike Mađarske, Rumunije, Ruske Federacije, Republike Srbije, Republike Slovačke, Republike Slovenije i Republike Češke.

Komandant 2. HS-a, pukovnik Muhamed Hasanović, održao je informativni brifing o aktivnostima i uslovima života i rada, a vojno diplomatskim predstavnicima nakon brifinga prezentovan je i kratki promotivni film o jedinici. Nakon razmjene pitanja i mišljenja vojno diplomatski predstavnici su u pratnji komandanta 2. HS obišli hangare i helikoptere iz sastava 2. HS-a i BLP-a / br ZS i PZO.

Pored predstavnika domaćina iz sastava 2. HS-a, navedenim aktivnostima prisustvovao je i načelnik Odjeljenja za civilno-vojnu saradnju, brigadir Dragan Nakić.

Info- ZS OS BiH