Brigada zračnih snaga i protivzračne odbrane

Posjeta američkog savjetnika za pitanja održavanja zrakoplovne tehnike g. Davida Reeda vojnom aerodromu Mahovljani

26.3.2014

Dana 26.03.2014. godine, američki savjetnik za pitanja održavanja zrakoplovne tehnike g. David Reed je sa svojim saradnicima posjetio vojni aerodrom Mahovljani.

G. Reed je zrakoplovni inžinjer koji radi u Komandi sistema Američke mornaričke avijacije i zadužen je za nabavku i održavanje sistema avijacije. Ova posjeta je organizovana u saradnji Ministarstva odbrane BiH i američke Ambasade u BiH.

U pratnji g. Reeda su bili i maj. Basham, kao i g. George Dryden i g. John Kraus, predstavnici agencija ispred američkog ODC-a u BiH za pitanja snabdijevanja i održavanja zrakoplovne tehnike.

Sastanku su ispred OS BiH prisustvovali komadant brigade ZS i PZO brigadir Dunović Zoran, komadant 1. helikopterskog skvadrona pukovnik Pušara Vladimir i komadant Vojnog aerodroma “Mahovljani” major Prerad Radenko sa svojim saradnicima.

U okviru svoje posjete, g. Reed se upoznao sa komadantima jedinica i problemima koji egzistiraju u funkcioniranju jedinica iz sastava brigade ZS i PZO.

Cilj posjete je da se u saradnji sa predstavnicima američke vojske otklone tekući problemi u nabavci rezervnih dijelova i održavanju letjelica i zrakoplovnih sredstava iz sastava OS BiH.

Info- ZS i PZO