Dan Oružanih snaga BiH

Realiziran “Dan otvorenih vrata” u 2. pješadijskom bataljonu/5.pbr OS BiH

22.11.2018

Povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga BiH u kasarni „Mato Lučić Maturica“ u Kiseljaku je 21.11.2018. godine održana manifestacija „Dan otvorenih vrata“.

Ova manifestacija u organizaciji 2.pješadijskog bataljona 5.pješadijske brigade OS BiH je proteklih godina već prerasla u tradicionalni događaj, kojem se podjednako raduju i naši dragi gosti i pripadnici jedinice.

 

Tokom manifestacije kasarnu „Mato Lučić Maturica“ Kiseljak posjetilo je oko 150 učenika osnovnih škola sa područja općine Kiseljak te osoblje i učenici edukacijsko-rehabilitacijskog centra „Duga“ iz Kiseljaka.

 

Pripadnici 2. pješadijskog bataljona su u kratkom vremenu najmlađim posjetiocima pokušali i uspjeli dočarati dio iz svakodnevnog vojničkog života, upoznati ih sa uslovima rada u kasarni, te im prezentirati dio zadataka koje sa sobom nosi vojnički poziv.

 

U sklopu taktičko-tehničkog zbora na poligonima kasarne predstavljeno je naoružanje i oprema kojom raspolaže 2. pješadijski bataljon.

 

Također, za sve posjetioce je bilo veoma zanimljivo pogledati demonstraciju seta vježbi iz borilačkih vještina koju su u sportskoj dvorani prezentirali pripadnici OS BiH.

 

Major Ilija Miličević, izvršni oficir 2. pješadijskog bataljona, je po završetku manifestacije predstavnicima škola uručio prigodne zahvalnice za sudjelovanje.

 

Organizirajući ovu manifestaciju, ponovo smo uvjerenja da smo potpuno uspjeli u svojoj namjeri, ispunjavajući misiju Oružanih snaga BiH, jer sudeći po zadovoljstvu i osmijesima na dječjim licima, još jednom smo pokazali da su Oružane snage BiH otvorene i transparentne za sve oblike saradnje sa lokalnom zajednicom.

 

Info: 5pbr OS BiH

12 FOTO GALERIJA