Dan Oružanih snaga BiH

Turnir u malom nogometu i “Dan otvorenih vrata” u kasarni “Vojvoda Stepa Stepanović” Bijeljina

22.11.2018

Povodom obilježavanja 1. decembra – Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini u organizaciji 3. pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade OS BiH realiziran je turnir u malom nogometu i manifestacija „Dan otvorenih vrata“.

Na turniru u malom nogometu, koji je realiziran 19. 11. 2018. godine, pored ekipa 3. pješadijskog bataljona učestvovali su i pripadnici Granične policije terenskog ureda sjeveroistok iz Bijeljine. U maloj sali „Trim kabinet“ najbolje su se snašli gosti koji su bili bolji od 1. pješadijske čete, Komande bataljona i Komande čete 3/5. pbr OS BiH.

Domaćin turnira i komandir 3/5. pbr OS BiH, pukovnik Roberto Gašić, se zahvalio na učešću svim ekipama istakavši da je “pobijedio sportski i prijateljski duh pripadnika koji rade u institucijama BiH”, najavio učešće većeg broja ekipa sljedeće godine te je dodijelio diplome i zahvalnice najuspešnijim ekipama.  

Također, u sklopu obilježavanja Dana OS BiH, 20. 11. 2018. godine u kasarni u Bijeljini, realizirana je manifestacija „Dan otvorenih vrata“. Manifestaciju su posjetili učenici osnovnih i srednjih škola kao i djeca iz nekoliko vrtića sa područja grada Bijeljine kojima je pružen još jedan zanimljiv i edukativan dan.

I pored lošeg i hladnog vremena, dobro raspoloženi i pripremljeni domaćini su na taktičko-tehničkom zboru mladim gostima prikazali dio naoružanja i opreme koju koriste u svom svakodnevnom radu. Dragim gostima je potom omogućeno da obiđu i neke od objekata u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini, vojnu crkvu i Muzej na otvorenom sa stalnim muzejskim eksponatima.

Info – 5. pbr

11 FOTO GALERIJA