Dan Oružanih snaga BiH

Obilježavanje Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u kasarni „Sinovi Posavine“ u Orašju

30.11.2018

Povodom Dana Oružanih snaga BiH, na lokaciji kasarne „Sinovi Posavine“ u Orašju, upriličeni su Dani otvorenih vrata i svečano postrojavanje komande i jedinica razmještenih na ovoj lokaciji Oružanih snaga.

Tako je 27. novembra 2018.godine na lokaciji kasarne realizovana aktivnost koja je po planu obuhvatala prijem i prezentaciju za učenike osnovnih škola sa područja Kantona Posavina.

 

Na ovoj aktivnosti bilo je prisutno oko dvije stotine učenika završnih razreda osnovnih škola za koje su priređeni prigodni programi, od prikaza naoružanja i sredstava sa kojima raspolaže jedinica, takmičenja u rasklapanju i sklapanju puške (za najbolje osigurane pohvale), kao i osvježenje za sve prisutne.

 

Također, 28. novembra.2018. godine, na lokaciji kasarne realizovana je svečanost postrojavanja pripadnika 3.pb/6.pbr, kao i jedinica koje su razmještene na ovoj lokaciji. Tom prilikom pročitana su imena nagrađenih i pohvaljenih pripadnika jedinice.

 

Komandant 3.pješadijskog bataljona, pukovnik Anto Klajić je uručio zahvalnice institucijama koje su u proteklom periodu dale najveći doprinos i podršku radu jedinice te se zahvalio svim prisutnima što su svojim dolaskom uveličali ovu svečanost. Ove godine posebna saradnja je ostvarena sa institucijama Općina Orašje i Vlada Kantona Posavina. Svečanosti su bili prisutni i predstavnici lokalnih i državnih institucija, predstavnici EUFOR-a, kao i lokalni mediji.

 

Info 6.pbr

4 FOTO GALERIJA