Dan Oružanih snaga BiH

Turnir u malom nogometu i streljaštvu u povodu 1. decembra - Dana OS BiH u Komandi logistike OS BiH

20.11.2019

U sklopu priprema za obilježavanje 1. decembra - Dana OS BiH, Komanda logistike OS BiH organizirala je sportska takmičenja u malom nogometu i streljaštvu.

Turnir u malom nogometu održan je 18. novembra 2019. godine na lokaciji „Dubrave“ Živinice. Na turniru je učestvovalo pet ekipa Komande logistike. Najbolja ekipa na turniru je bila ekipa 5. bataljona logističke podrške (bLP) i osvojila prvo mjesto. Za najboljeg igrača proglašen je vojnik Đerdić Emir iz 5.bLP.  

Nakon turnira, koji je prošao u fer i korektnoj igri i druženju, učesnicima su podijeljeni pehari, diplome, zahvalnice i skromni pokloni.

U organizaciji Komande logistike organiziran je i turnir u streljaštvu - gađanje iz pištolja PA CZ 999. Gađanje je održano na pištoljskom strelištu na lokaciji kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju 19. novembra.       

Na turniru je učestvovalo šest ekipa, među kojima: Policijska uprava Doboj, Policijska stanica Doboj-Jug, Policijska stanica Doboj-Istok, EUFOR, artiljerijski bataljon 6. pješadijske brigade i Komanda logistike. Prvo mjesto na turniru je osvojila Policijska uprava Doboj.

Na kraju, učesnicima su podijeljeni pehari, diplome, zahvalnice i skromni pokloni, а to je bila prilika da učesnici razmijene iskustva i usaglase se o budućoj saradnji i organiziranju drugih manifestacija.

Info – KL OS BiH

15 FOTO GALERIJA