Dan Oružanih snaga BiH

Povodom Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u kasarni „Kozara“ u Banja Luci održan turnir u malom nogometu

21.11.2019

Povodom obilježavanja 1. decembra – Dana Oružanih snaga BiH, 19. novembra 2019. godine u kasarni „Kozara“ u Banja Luci, održan je turnir u malom nogometu.

Pored ekipe Komande 6.pbr, koja je ujedno i organizator, učešće na turniru su uzele i ekipe: KP OS BiH, brigada ZS i PZO, 6.blp/KL OS BiH, 1/6.pbr, KUP-a/KoiD-a i predstavnici EUFOR-a (ekipa LOT Tima Rumunije).

PNŠ za OiO u Komandi 6.pbr, brigadir Emsad Čičkušić, obratio se učesnicima turnira u svoje i u ime komandanta 6.pbr brigadira Radovana Jovića kao domaćina aktivnosti na lokaciji kasarne „Kozara“. Brigadir Čičkušić je naglasio značaj sporta u Oružanim snagama BiH, te se zahvalio svim komandama i jedinicama na lokaciji kasarne „Kozara“ na punoj podršci u organizaciji i samoj ralizaciji turnira, kao i ekipama za učešće i fair play igru na ovom turniru.

Najbolje plasiranim ekipama će biti dodijeljene diplome i pehari na dan svečanog postrojavanja komandi i jedinica u kasarni „Kozara“ u Banja Luci, koje će se 27. novembra 2019. godine realizovati u povodu Dana OS BiH.

Info 6.pbr

14 FOTO GALERIJA