Dan Oružanih snaga BiH

Realiziran “Dan otvorenih vrata” u Artiljerijskom bataljonu/5.pbr OS BiH

21.11.2019

U povodu obilježavanja 14. godišnjice osnivanja OS BiH, 19. novembra 2019. godine, na lokaciji kasarne „Josip Karimović – Grabo“ u Žepču, realizirana je aktivnost “Dan otvorenih vrata“ i turnir u malom nogometu.

Aktivnost je počela turnirom u malom nogometu, gdje su pored ekipe ab/5.pbr bile i ekipe Policijske stanice iz Žepča, ekipa Javne uprave Žepče, ekipa Katoličkog školskog centra i ekipa Osnovne škole Žepče. Prvo mjesto osvojila je ekipa Javne uprave. Po završetku turnira, uslijedila je  posjeta učenika škola iz Žepča i Maglaja, civilnog stanovništva i lokalnih medija lokaciji kasarne „Josip Karimović-Grabo“ Žepče.

 

Pukovnik Mato  Jakić, komandir Artiljerijskog bataljona, pozdravio je i zaželio dobrodošlicu učesnicima turnira, gostima, te prisutne upoznao sa hronologijom osnivanja OS BiH, misijom i ciljevima OS BiH, te današnjom prezentacijom materijalno tehničkih sredstava.

 

Nakon toga, posjetioci su obilazili radne tačke, na kojima su pripadnici ab/5.pbr prezentirali opremu i sredstva Artiljerijskog bataljona i odgovarali na mnogobrojna pitanja.Učenici i drugi gosti izrazili su zadovoljstvo ovom posjetom, tako što im se ukazala prilika da se upoznaju sa načinom života i rada vojnog kolektiva.

 

Na kraju aktivnosti pukovnik Mato Jakić je proglasio pobjedničku ekipu u malom nogometu Javnu upravu i dodijelio zahvalnice svim ekipama koje su uzele učešće na turniru.

 

info – 5.pbr

11 FOTO GALERIJA