Dan Oružanih snaga BiH

Dan otvorenih vrata u kasarni “Vojvoda Stepa Stepanović” Bijeljina povodom obilježavanja Dana OS BiH

21.11.2019

Povodom obilježavanja 1. decembra - Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine pripadnici 3. pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH organizovali su i realizovali manifestaciju “Dan otvorenih vrata” u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ Bijeljina, 20. novembra 2019. godine.

Manifestaciji su prisustvovali učenici i nastavno osoblje osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Bijeljine. Kroz aktivnost „Dan otvorenih vrata“ javnost je informisana o zadacima i ulozi Oružanih snaga BiH. Posjetioci su mogli da vide gdje vojnici žive, šta rade i na kojim se sredstvima obučavaju, a prikazan je i dio naoružanja i opreme koju pripadnici 3. pješadijskog bataljona upotrebljavaju.

Bataljonski sveštenik Vaso Popović upoznao je goste o vjerskom životu u Oružanim snagama BiH. Posjetoci nisu krili svoje oduševljenje, a jedna od učenica je izjavila da je njena želja da postane vojnik, da živi životom vojnika, jer je vojnički život organizovan i pruža mogućnosti usavršavanja i napredovanja.

Aktivnost je uspješno realizovana na obostrano zadovoljstvo svih učesnika, organizatora i gostiju.

Info – 5. pbr

8 FOTO GALERIJA