Dan Oružanih snaga BiH

Turnir u Zenici u povodu obilježavanja 14. godišnjice OS BiH

22.11.2019

Pripadnici 1. pješadijskog bataljona 5.pbr OS BiH, Policijske stanice Crkvice, Turskog LOT tima Zenica, Specijalne policije Zenica i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica učestvovali su 20. novembra 2019. godine na malonogometnom turniru u povodu obilježavanja 14. godišnjice OS BiH, koji je odigran u fiskulturnoj sali OŠ „Edhem Mulabdić“ u Zenici.

Ovu aktivnost Komanda 1.pb/5.pbr OS BiH inkorporira u redovne aktivnosti civilno-vojne saradnje sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti, kao i drugih lokalnih autoriteta sa područja Grada Zenice. Ovaj događaj ima poseban značaj, kako za pripadnike OS BiH, tako i za druge učesnike turnira, čime se jača međusobna saradnja i povjerenje, kao i izgradnja budućih civilno-vojnih odnosa na jednom višem nivou.

Malonogometni turnir je bio u organizaciji 1. pješadijskog bataljona, koja je na kraju turnira osigurala prigodne poklone (pehare) za ovu priliku.

Prvo mjesto je osvojila ekipa Specijalne policije Zenica, drugo mjesto ekipa 1.pb/5.pbr OS BiH i treće mjesto ekipa Policijske stanice Crkvice.

Ovom prilikom, kao domaćin, komandir bataljona pukovnik Elvir Faljić je za sve učesnike turnira upriličio prijem i druženje u kasarni „7.mbr“ Zenica.

Info - 5.pbr

8 FOTO GALERIJA