Dan Oružanih snaga BiH

Svečani prijem za pripadnike MO i OS BiH u povodu Dana Oružanih snaga BiH

27.11.2019

U povodu obilježavanja 1. decembra - Dana Oružanih snaga BiH, u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu 27. novembra 2019. godine održan je svečani prijem za profesionalna vojna lica, državne službenike, zaposlenike i civilna lica Ministarstva odbrane BiH i Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

Zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Sead Jusić i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić na svečanom prijemu su uručili nagrade i pohvale pripadnicima MO i OS BiH za uspješne rezultate u protekloj godini.

Prijem u povodu Dana OS BiH počeo je intoniranjem himne BiH. U prigodnom obraćanju, zamjenik ministra odbrane Sead Jusić je čestitao svim pripadnicima MO i OS BiH ovaj značajan datum i 14. godišnjicu Oružanih snaga BiH, osvrnuvši se na značaj i ugled koji OS BiH imaju u društvu. Također, on je kazao da se stalno provode analize o pitanjima važnim za poboljšanje života i rada personala u OS BiH.

Zamjenik ministra Sead Jusić i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH generalmajor Ivica Jerkić čestitali su svim nagrađenim i pohvaljenim čija imena su pročitana na prijemu, izrazivši uvjerenje da će im ove nagrade dati veću motivaciju za dodatno usavršavanje i profesionalno obavljanje zadataka.

Osim nagrađenih i pohvaljenih pripadnika MO i OS BiH, prijemu su prisustvovali i najviši rukovodioci i pripadnici Ministarstva odbrane i Zajedničkog štaba OS BiH.

Centralna svečanost u povodu 1. decembra - Dana OS BiH održat će se u petak, 29. novembra u kasarni „Rajlovac“, a svečana akademija će biti održana u četvrtak, 28. novembra 2019. godine u Domu OS BiH.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

22 FOTO GALERIJA