Dan Oružanih snaga BiH

Obilježavanje 1. decembra - Dana Oružanih snaga BiH u kasarni „Adil Bešić“ u Bihaću

28.11.2019

Komanda i jedinice 2. pješadijskog bataljona i ostalih jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine razmještenih u kasarni “Adil Bešić” u Bihaću su 27. novembra 2019. godine, svečanim postrojavanjem obilježili 14. godišnjicu formiranja Oružanih snaga BiH. Pored pripadnika Oružanih snaga BiH, svečanosti su prisustvovali predstavnici civilnih institucija i organizacija Unsko-sanskog kantona i Grada Bihaća.

Komandant 2. pješadijskog bataljona, pukovnik Sead Šehić, zahvalio se svim zvanicama, poželio im dobrodošlicu, te svim pripadnicima Oružanih snaga BiH čestitao je 1. decembar – Dan Oružanih snaga BiH. U svom obraćanju pukovnik Šehić se osvrnuo na rezultate koje je ova jedinica OS BiH tokom 2019. godine realizovala, posebno naglasivši zadatke koje je realizovala u podršci civilnim vlastima, kao i učešće pripadnika jedinice na međunarodnoj vježbi na vojnim poligonima u Hrvatskoj i Mađarskoj. Ovom prilikom su istaknutim pripadnicima jedinice dodijeljene nagrade i pohvale.

Pored navedenog, realizovano je i niz drugih aktivnosti kojima je obilježen Dan Oružanih snaga BiH, a posebno je značajno naglasiti aktivnost Dana otvorenih vrata koji je reralizovan 22. novembra 2019. godine. Ovoj aktivnosti odazvao se veliki broj učenika koji nisu krili zadovoljstvo posjetom, kao i prilikom da vide dio reprezentativnog naoružanja i opreme u OS BiH koje se nalazi na lokaciji kasarne „Adil Bešić“.

I ove godine, sada već tradicionalno, u sportskoj dvorani “Luke” u Bihaću, 26. novembra 2019. godine realizovan je malonogometni turnir, na kojem su pored ekipe OS BiH učešće uzele ekipe Kantonalne bolnice “dr. Irfan Ljubijankić” i Grada Bihaća. Turnir je protekao u fair play ambijentu, a organizator je i ovom prilikom, već tradicionalno, za najbolje plasirane ekipe i pojedince obezbjedio prigodne nagrade.

Info 6. pbr

18 FOTO GALERIJA