Dan Oružanih snaga BiH

Obilježavanje 1. decembra - Dana Oružanih snaga BiH u kasarni „Kozara“ Banja Luka

28.11.2019

U povodu obilježavanja 14. godišnjice formiranja Oružanih snaga BiH, 27. novembra 2019. godine u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci, svečanim postrojavanjem komandi i jedinica razmještenih na ovoj lokaciji obilježen je 1. decembar – Dan Oružanih snaga BiH.

Pored pripadnika Oružanih snaga BiH, svečanosti su prisustvovali predstavnici civilnih struktura vlasti s područja Banje Luke, MUP-a Republike Srpske te predstavnici EUFOR-a.

Komandant 6. pješadijske brigade brigadir Radovan Jović, kao domaćin svečanosti na lokaciji kasarne „Kozara“, čestitao je 1. decembar - Dan OS BiH i zahvalio se gostima i zvanicama na dolasku. U svom obraćanju istakao je aktivnosti i glavne događaje koji su u proteklom periodu uspješno realizirani.

Kako su ovakve svečanosti prilika za dodjelu stimulativnih mjera, ovom prilikom pročitane su naredbe o dodjeli nagrada i pohvala istaknutim pojedincima te su komandanti jedinica svim nagrađenim i pohvaljenim pripadnicima komandi i jedinica OS BiH razmještenih na lokaciji kasarne „Kozara“ uputili čestitke, uz želju da im ove stimulativne mjere budu podstrek za njihov još veći doprinos u radu.

Da 6. pješadijska brigada ima dobro razvijenu civilno-vojnu saradnju dokazuje i to da je ovom prilikom komandant 6. pbr brigadir Jović najistaknutijim institucijama i organizacijama uručio zahvalnice za njihovu podršku u realizaciji naših zadataka i to: Graničnoj policiji – Ispostava Aerodrom Banja Luka, UIO BiH – Ispostava carine Aerodroma Banja Luka, Aerodromu Banja Luka, Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, te Policijskoj stanici Lauš.

Kako su ovim povodom komande i jedinice razmještene u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci i predstavnici EUFOR-a (LOT Tim Rumunija) 19. novembra 2019. godine realizirali malonogometni turnir, ovom prilikom brigadir Jović je prvoplasiranoj ekipi iz sastava 1/6. pbr uručio pehar i diplome svim ekipama koje su učestvovale na turniru.

Info – 6. pbr

12 FOTO GALERIJA