Dan Oružanih snaga BiH

Obilježen Dan OS BiH za pripadnike i jednice sa vojne lokacije kasarna OS BiH „Rajlovac“

28.11.2019

Svečanim vojnim postrojavanjem jedinica, koje su locirane u kasarni OS BiH „Rajlovac“, 27. novembra 2019. godine, obilježen je Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za pripadnike i jednice sa ove vojne lokacije.

Ešaloni postrojeni u povodu 14. godišnjice od formiranja OS BiH, gosti - među kojima su bili načelnik općine Novi Grad Semir Efendić sa saradnicima, komandiri policijske stanice Novi grad i policijskog odjeljenja Rajlovac, te pripadnici jedinica raspoređenih na lokaciji „Rajlovac“, učinili su da ovaj, za pripadnike OS BiH veoma značajan događaj, protekne u izuzetno svečanoj atmosferi.

 

Prisutnima se, nakon predaje raporta i intoniranja državne himne Bosne i Hercegovine, prigodnim govorom obratio komandant Brigade taktičke podrške, ujedno komandant lokacije OS BiH „Rajlovac“, brigadir Mirzet Lubenović, čestitao Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te se osvrnuo na najznačajnije aktivnosti, dostignuća i rezultate Brigade taktičke podrške, bataljona Brigade zračnih snaga i PZO sa ove vojne lokacije i Odjeljenja stranih jezika KOiD, koji imaju naglašenu društveno korisnu dimenziju.

 

U nastavku svog obraćanja brigadir Lubenović je, između ostalog rekao: „Sve ukazuje na to da mi kao pojedinci, moramo stalno učiti, moramo se otvoriti novim mogućnostima, istraživati nove pravce i puteve u svom djelovanju, naročito u uslovima i situacijama koje su prepune novih izazova. Kako jedna poslovica kaže: “Ko želi nešto učiniti - naći će način, ko ne želi – naći će izgovor“. Vi ste ovogodišnji svjedoci istine koja se krije u ovim riječima. Znali ste svoj cilj pojedinačni i kolektivni, uložili ste veliki trud, niste odustajali i danas ovdje zajedno s vama s ponosom naglašavamo da smo svoje obaveze krajnje profesionalno obavili i pored niza poteškoća koje su nas pratile. Iz vašeg uspjeha i iz vašeg pristupa skupa možemo učiti i postupiti na isti način. Od poteškoća i problema ne treba bježati, s njima se treba suočiti na odgovarajući način. Mi se kao pojedinci i kolektiv ne trebamo bojati problema koji stoje pred nama, nego ih shvatiti kao izazov. U tom smislu, svako u svom dijelu posla treba činiti sve što je u njegovoj moći i doprinositi zajedničkom uspjehu.”

 

Na kraju ceremonije pročitana su naređenja o pohvalama načelnika ZŠ OS BiH, komandanata OK i KP OS BiH i komandanata Brigade taktičke podrške, Brigade zračnih snaga i PZO i Komande logistike, te su uručene pismene pohvale najzaslužnijim pojedincima.

 

info - Brigada taktičke podrške

24 FOTO GALERIJA