Dan Oružanih snaga BiH

Obilježavanje 1.decembra - Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u kasarni „Kozara“ Banja Luka

27.11.2020

Povodom 15.godišnjice formiranja Oružanih snaga BiH, 27. novembra 2020.godine u kasarni „Kozara“ u Banja Luci i u skladu sa epidemiološkom situacijom uzrokovanom korona virusom, obilježen je 1.decembar – Dan Oružanih snaga BiH.

Obzirom na epidemiološku situaciju, nakon jutarnje smotre poštujući propisane i naređene epidemiološke mjere sa ciljem sprečavanja širenja korona virusa, komanda i jedinice 6.pbr smještene u kasarni „Kozara“ su na skroman ali dostojanstven način obilježili 15.godišnjicu formiranja Oružanih snaga BiH.

 

Komandant 6.pbr, brigadir Radovan Jović, svim pripadnicima 6.pbr čestitao je 1.decembar - Dan OS BiH. U svom obraćanju prisutnima je ukazao na značaj ovog datuma, osvrnuo se na aktivnosti i rezultate koje su komanda i jedinice  u ovoj godini ostvarili, naglasivši da su pripadnici iz sastava brigade aktivno učestvovali u realizaciji svim težišnih aktivnosti koje su Oružane snage BiH u ovoj godini realizovale.

 

Ovom prilikom pročitane su naredbe o dodjeljenim nagradama i pohvalama, pripadnicima komande i jedinica 6.pbr, koji su svojim zalaganjem tokom ove godine ostvarili zapažene rezultate.

 

Ovim povodom, pored svečanog postrojavanja u kasarni „Kozara“ u Banja Luci, na lokacijama razmještaja potčinjenih jedinica 6.pbr u Bihaću, Orašju i Doboju takođe su realizovana svečana postrojavanja komandi i jedinica, uz potpuno poštivanje propisanih i naređenih mjera na sprečavanju širenja korona virusa.

 

Brigadir Radovan Jović, svim nagrađenim i pohvaljenim pripadnicima jedinice je uputio čestitke uz nadu da će u narednom periodu njima kao i ostalim pripadnicima jedinice ovo biti podstrek za ostvarenje još boljih rezultata u radu.

 

info – 6.pbr

6 FOTO GALERIJA