Dan Oružanih snaga BiH

Dan OS BiH obilježen u kasarni „Kozara“, Banja Luka

29.11.2021

Svečanim postrojavanjem komandi i jedinica OS BiH smještenih u kasarni „Kozara“ u Banja Luci, 29. novembra 2021. godine obilježen je 1.decembar – Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

U skladu sa epidemiološkom situacijom uzrokovanoj virusom COVID-19, svečanom postrojavanju pored komandanata komandi i jedinica prisustvovao je dio jedinica smještenih u kasarni „Kozara“ u Banja Luci, čime je obilježen je 1.decembar - Dan Oružanih snaga BiH i ujedno 16. godišnjica formiranja Oružanih snaga BiH.

Komandant 6.pbr, brigadir Radovan Jović, svim pripadnicima komandi i jedinica OS BiH smještenih na ovoj lokaciji čestitao je 1. decembar - Dan OS BiH. U svom obraćanju prisutnima je ukazao na značaj obilježavanja ovog datuma, te naglasio aktivnosti i rezultate koje su komanda i jedinice i pored izazova uzrokovanih virusom COVID-19 u ovoj godini ostvarili, ističući da su pripadnici iz sastava brigade aktivno učestvovali u realizaciji svim težišnih aktivnosti, koje su Oružane snage BiH u ovoj godini realizovale.

Ovom prilikom pročitane su naredbe o dodjeljenim nagradama i pohvalama, pripadnicima komandi i jedinica OS BiH, koji su svojim zalaganjem tokom ove godine ostvarili veoma zapažene rezultate.

Brigadir Radovan Jović, svim nagrađenim i pohvaljenim pripadnicima je uputio čestitke, uz nadu da će u narednom periodu njima kao i ostalim pripadnicima ovo biti podstrek za ostvarenje još boljih rezultata u radu.

Info 6.pbr

9 FOTO GALERIJA