Dan Oružanih snaga BiH

Svečani prijem u povodu 17. godišnjice Oružanih snaga BiH u Ambasadi BiH u Londonu

5.12.2022

Svečani prijem u povodu sedamnaeste godišnjice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine održan je u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Londonu 1. decembra 2022. godine. Domaćini prijema bili su brigadir Nebojša Janković, vojni ataše BiH pri Ambasadi BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske i Nj.E. Vanja Filipović, ambasador BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ovom svečanom prijemu prisustvovao je veliki broj zvanica, predstavnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga zemlje domaćina, vojno-diplomatski predstavnici iz preko 30 zemalja koji su akreditirani u Ujedinjenom Kraljevstvu, pripadnici Oružanih snaga BiH na školovanju u Ujedinjenom Kraljevstvu, te osoblje Ambasade BiH u Londonu.

Prijem je održan u svečanom salonu ambasade u Londonu, a započeo je intoniranjem himni Bosne i Hercegovine i zemlje domaćina, te se nastavio svečanim govorima ambasadora i vojnog atašea BiH. Domaćini prijema su pozdravili prisutne i zahvalili im se na dolasku i poštovanju ukazanom našim oružanim snagama svojim prisustvom, a također i na saradnji i pomoći pruženoj Oružanim snagama BiH od strane zemlje domaćina, kao i drugih zemalja čiji su predstavnici bili prisutni. Ovom prilikom naglašena su i najbitnija dostignuća Oružanih snaga BiH u proteklom periodu.

Tokom prijema, svečani salon dodatno je ukrasila slikarska izložba umjetnice Emire Ramić, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koja živi i radi u Ujedinjenom Kraljevstvu, a ovom prilikom ona je ambasadi poklonila sliku starog grada Mostara.

Info - Vojni ataše BiH u UK

3 FOTO GALERIJA