Najave

NATO konferencija: Društveni mediji – šta oni znače za partnerske zemlje, Panel diskusija: 65. godina NATO - Mir sigurnost i razvoj u Europi, Sarajevo, 23. i 24.04. Hotel Europa Sarajevo

23.4.2014

NATO Sjedište u Briselu, u partnerstvu sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH i uz učešće predstavnika Ministarstva odbrane BiH, organizira konferenciju pod nazivom “Društveni mediji: šta oni znače za partnerske zemlje”.

Konferencija će se održati 23. i 24. aprila 2014. godine u hotelu Evropa, ul. Vladislava Skarića 5. Konferencija će biti prilika da se razgovara o najnovijim trendovima u vezi društvenih mreža u NATO partnerskim zemljama, inovativnim komunikacijama u kriznim područjima, upotrebi društvenih mreža od strane medija, kao i perspektivi predvodnika u ovom području, kao što su Facebook i Google, o najboljim praksama integracije društvenih medija i vladinih komunikacija.

Pozivamo novinare da prisustvuju otvaranju konferencije 23. aprila u 09:00 sati i snime uvodna i pozdravna obraćanja, nakon čega će uslijediti izjave za medije.

Molimo sve predstavnike medija da budu u prostorijama hotela Europa najkasnije do 08:45 sati, 23. aprila.

Također, NATO Štab Sarajevo, u partnerstvu sa Sjedištem NATO-a u Briselu, organizira panel diskusiju pod nazivom: “65 godina NATO-a: mir, sigurnost i razvoj u Europi”.

Panel će se održati 24. aprila 2014. godine, sa početkom u 13:30 sati u hotelu Europa, ulica Vladislava Skarića 5.

Tokom diskusije bit će dat kratak osvrt na djelovanje Saveza u posljednjih 65 godina, što će biti osnova za diskusiju o tekućim odnosima između NATO-a i Bosne i Hercegovine.

U diskusiji će, pored predstavnika Ministarstva odbrane BiH, učestvovati sljedeći uvaženi gosti: 

- Gospođa Ana Trišić Babić – zamjenica ministra vanjskih poslova i predsjedavajuća Komisije za NATO integracijski proces Vijeća ministara BiH,

- Gospodin Ted Whiteside – zamjenik pomoćnika Generalnog sekretara, Odjel NATO-a za javnu diplomaciju,

- Gospodin Nicholas Hill – otpravnik poslova Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini,

- Brigadni general Merle D. Hart – komandant NATO Štaba Sarajevo.

Tokom panel diskusije su predviđena pitanja za učesnike panela, a događaj će i simbolično biti obilježen rezanjem NATO torte.

Izjave za medije su predviđene isti dan u 13:20 sati. Molimo sve predstavnike medija da budu u hotelu Europa najkasnije u 13:15 sati.