Najave

Ceremonija zatvaranja “Kursa o rodnoj ravnopravnosti u operacijama podrške miru”, Centar za obuku za operacije podrške miru (PSOTC), kamp „Butmir“, Sarajevo, petak, 19.09.2014. u 12:00 sati

19.9.2014


Ceremonija zatvaranja “Kursa o rodnoj ravnopravnosti u operacijama podrške miru”, prilikom koje će biti izvršena i dodjela certifikata polaznicima kursa, održat će se u kampu „Butmir“ u Sarajevu 19. septembra 2014. godine, sa početkom u 12:00 sati.

Ceremoniji završetka kursa prisustvovat će zamjenica ministra odbrane za politiku i planove Marina Pendeš, predstavnici Zajedničkog štaba OS BiH, komandant PSOTC-a brigadir Jasmin Čajić, Zamjenik ministra sigurnosti BiH, Zamjenik komandanta NATO štaba - Sarajevo, Direktor Agencije za rodnu ravnopravnost BiH, Savjetnik Ujedinjenog Kraljevstva za PSOTC, kao i drugi visoki dužnosnici Ministarstva odbrane i OS BiH.

Kurs o rodnoj ravnopravnosti u operacijama podrške miru je akreditiran od strane NATO-a i podržan od strane vlada Velike Britanije i Kraljevine Norveške. Cilj kursa je povećati svjesnost i osigurati konceptualno razumijevanje rodne ravnopravnosti u sigurnosnom sektoru sa fokusom na prevenciju seksualnog nasilja (PSV-Prevention Sexual Violence).

Pozivaju se predstavnici medija da prisustvuju ovoj ceremoniji. Novinarima, snimateljima i fotoreporterima će biti omogućeno da snime kadrove tokom ceremonije, a nakon završetka ceremonije izjave će dati zamjenica ministra odbrane Marina Pendeš, komandant PSOTC-a brigadir Jasmin Čajić i savjetnik Ujedinjenog Kraljevstva za PSOTC pukovnik  Phil Osment.

NAPOMENA:

Novinarske ekipe trebaju doći ispred pješačkog ulaza u kamp „Butmir” u 11:10 sati, odnosno 50 minuta prije početka ceremonije, radi realizacije sigurnosnih mjera i organiziranog ulaska. Izlazak nakon ceremonije će biti, također, organiziran. (Obavezno posjedovanje ličnog dokumenta radi procedura prilikom ulaska u kamp Butmir)

Kontakt osoba za predstavnike medijskih kuća ispred PSOTC-a: Kenan Husejinbašić, tel. 033/754-310, fax: 033/754-302, e-mail: kenan.husejinbasic@psotc.org

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba