Najave

Panel diskusija George Marshall Centra Alumni asocijacije BiH „Šta je NATO partnerima (nama), šta su partneri (mi) NATO-u“, ponedjeljak 29.09.2014.,10:30 sati, Dom Oružanih snaga BiH (sala 36), Sarajevo

29.9.2014


U Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (sala 36), 29.09.2014. godine, održat će se panel diskusija George Marshall Centra Alumni asocijacije BiH na temu „Šta je NATO partnerima (nama), šta su partneri (mi) NATO-u“.

U panel diskusiji će učestvovati predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, predstavnici NATO štaba u Sarajevu, članovi George Marshall Centra Alumni asocijacije BiH i ostale institucije i organizacije u BiH koje participiraju u realizaciji panel diskusije.

U uvodnom dijelu panel diskusije, učesnicima će se obratiti komandant NATO štaba u Sarajevu, brigadni general Christopher J. Petty, zamjenica ministra vanjskih poslova BiH i predsjedavajuća Komisije za NATO integracijski proces BiH, Ana Trišić-Babić, predsjednica MC Alumni Asocijacije u BiH, mr.sc. Ankica Tomić te predsjednica Skupštine Alumni Asocijacije u BiH, brigadir Mersida Mešetović.

U skladu sa programom panel diskusije, predviđeno vrijeme za medije je od 11:50 do 12.10 sati.

Molimo fotoreportere, snimatelje i novinare koji žele snimiti kadrove sa početka panel diskusije da u Domu OS BiH budu najkasnije u 10:30 sati, a predstavnike medija koji žele uzeti kratke izjave od učesnika diskusije da u Domu OS BiH budu najkasnije u 11:40 sati.

Pozivamo sve predstavnike medija da prate navedeni događaj i prezentiraju ga široj javnosti.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba