Najave

Deveta sjednica Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva, zgrada OSCE-a, Sarajevo, 16. mart 2015. godine

16.3.2015

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini bit će domaćin devete sjednice Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva, koja će se održati u ponedjeljak, 16. marta 2015. godine u Sarajevu.

Komitetom predsjedava ministar odbrane Bosne i Hercegovine.

U fokusu prve ovogodišnje sjednice bit će aktivnosti usmjerene ka povećanju stope uništavanja viškova municije i napredak u poboljšanju uslova u skladištima naoružanja.

Izjave za medije zakazane su u 12,15 sati u sjedištu Misije OSCE-a, Fra Anđela Zvizdovića 1, toranj A, u konferencijskoj sali na 19. spratu. Snimanje kadrova i fotografisanje za zainteresovane medijske kuće je predviđeno u 12,05 sati.

Novinarima će za izjave na raspolaganju biti:

- Alexander Chuplygin, vršilac dužnosti šefa Misije OSCE-a u BiH,

- Zekerijah Osmić, ministar odbrane BiH,

- general pukovnik Anto Jeleč, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

Molimo medijske ekipe da dolazak planiraju 10 minuta ranije radi sigurnosne provjere.

Za dodatne informacije molimo vas kontaktirajte službenicu za odnose s javnošću Misije OSCE-a, Monju Koluder na 033 752 211/061 134 514 ili, monja.koluder@osce.org.

Stalni članovi Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva su vodeći zvaničnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH, Organizacije za sigurnost i saradnju (OSCE) u BiH, Razvojnog programa UN-a u BiH (UNDP), NATO-a, EUFOR-a kao i ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Švicarske, Republike Austrije i Kraljevine Švedske. 

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba