Najave

Prijem u Ministarstvu odbrane povodom NATO Institucionalne akreditacije za osiguranje kvaliteta, koju je Centar za obuku mirovnih operacija (PSOTC) dobio od strane NATO Savezničke komande za transformaciju, Ministarstvo odbrane BiH, petak 17.06.2016. od 10,30 sati

17.6.2016


Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, zajedno sa najvišim dužnosnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, će upriličiti prijem za Komandanta i ključno osoblje Centra za obuku mirovnih operacija (PSOTC), u povodu dobivanja certifikata od strane NATO Komande za transformaciju za kvalitet obuke.

Dobivanjem ovog certifikata PSOTC je postao jedan od 12 NATO partnerskih centara u euroazijskom prostoru, koji je dobio najviši nivo priznanja za kvalitet upravljanja i realizacije procesa edukacije i obuke.

Isto tako, dobivanje NATO certifikata predstavlja strateško postignuće PSOTC-a, ali i važnu etapu u razvoju odbrambenog sistema Bosne i Hercegovine i njegove integracije u evroatlantske sigurnosne strukture, posebno s aspekta učešća Bosne i Hercegovine, odnosno Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH  u međunarodnim operacijama podrške miru.

Predviđeno je da prijemu prisustvuju i predstavnici NATO štaba u BiH.

 

Predstavnicima medija će biti omogućeno:

10,30 – 10,35 sati snimanje i fotografiranje učesnika sastanka (sala 148 Ministarstva odbrane)

11,15 sati – Izjave za medije

 

Molimo predstavnike medija koji žele prisustvovati ovom događaju da u Ministarstvu odbrane BiH, ul. Hamdije Kreševljakovića 98, budu najkasnije u 10,20 sati (uzimanje kadrova za snimatelje i fotografe), odnosno da za izjave za medije budu spremni najkasnije u 11.10 sati, ispred sale za sastanke Ministarstva odbrane BiH (sala 148).

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba