Najave

Zajednički koncerti Vojnog orkestra OS BiH i Vojnog orkestra i hora Američke armije u Evropi (USAREUR Band), 21. i 22. maj 2018. godine, Sarajevo, Banja Luka

17.5.2018

Vojni orkestar Oružanih snaga BiH i Vojni orkestar i hor Američke armije u Evropi (USAREUR Band) će održati zajedničke nastupe i koncerte u Sarajevu i Banjoj Luci i to:

21. maj (ponedjeljak), Sarajevo, Dom OS BiH, sa početkom u 18.00 sati,

22. maj (utorak), Banja Luka, Kulturni centar Banski dvor, sa početkom u 20.00 sati.

Također, Vojni orkestar i hor Američke armije u Evropi (USAREUR) će održati samostalan koncert:

18. maj (petak), Mostar, Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača, sa početkom u 19.00 sati.

Molimo predstavnike medija da prisustvuju i medijski zabilježe ovaj događaj, kojim se afirmira bilateralna saradnja Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država kroz saradnju vojnih orkestara dviju država.

Koncerti su otvoreni za građane, te se pruža prilika građanima da uživaju u muzičkom događaju iz repertoara vojnih orkestara, kao i muzičkim izvedbama najpoznatijih evergreena, pop i rock pjesama.

Molimo vaše prisustvo ovom događaju.

Vojni bend i hor Američke armije u Evropi stacioniran je u Njemačkoj. Održava više od 200 nastupa i koncerata svake godine u preko 20 evropskih zemalja i zemalja Srednjeg Istoka. Muzički su ambasadori Oružanih snaga SAD u Evropi. Po brojnosti, Vojni bend i hor Američke armije u Evropi je treća najveća muzička organizacija u Oružanim snagama SAD, a najveća izvan Evrope.

Uz zahvalnost na saradnji,

Ured za odnose s javnošću

Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba