Najave

Svečana ceremonija povodom prijema prve klase podoficira muzičke službe u profesionalnu vojnu službu u OS BiH, Dom OS BiH u Sarajevu, 11. oktobra 2019. godine

10.10.2019

Centar za osnovnu obuku Komande za obuku i doktrinu Oružanih snaga BiH dana 11. 10. 2019. godine u Domu OS BiH u Sarajevu organizuje Svečanu ceremoniju povodom prijema prve klase podoficira muzičke službe u profesionalnu vojnu službu u OS BiH sa početkom u 11:00 sati.

Doček gostiju i zvanica je predviđen u vremenu od 10:30 do 10:50 sati.

Svečana ceremonija povodom prijema prve klase podoficira muzičke službe u profesionalnu vojnu službu u OS BiH upriličena je s ciljem obilježavanja završetka obuke, potpisivanja teksta svečane zakletve te prvog ugovora o profesionalnoj vojnoj službi kandidata.

Očekujemo da će učesnici Svečane ceremonije, pored kandidata iz klase i pripadnika Centra za osnovnu obuku, biti predstavnici Ministarstva odbrane BiH, Zajedničkog štaba OS BiH, Komande za podršku OS BiH, predstavnici Komande za obuku i doktrinu te predstavnici ostalih komandi i jedinica OS BiH.

Pozivamo vas da 11. 10. 2019. godine prisustvujete Svečanoj ceremoniji povodom prijema prve klase podoficira muzičke službe u profesionalnu vojnu službu u OS BiH u Domu OS BiH u Sarajevu dana 11. 10. 2019. godine s početkom u 11:00 sati.

Izjave za medije planirane su po završetku aktivnosti u vremenu od 12:10 do 12:30 sati.

Lica predviđena za davanje izjave za medije su: kandidat koji je postigao najbolji rezultat tokom obuke Neven Marinković, komandant COO pukovnik Alem Kaplan te ostala lica predviđena za davanje izjava od strane ZŠ OS BiH i MO BiH.