Najave

Molitveni pohod Bobovcu vjernika - katolika pripadnika MO i OS BiH, „Molitva za Domovinu“, subota, 23. oktobar 2021. godine

19.10.2021

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine i ove godine, po 18. put, organiziraju hodočašće na Bobovac „Molitva za Domovinu“, koje će biti upriličeno u subotu, 23. oktobra 2021. godine.

Euharistijsko slavlje na Bobovcu, koji se nalazi na području župe Kraljeva Sutjeska, bit će u 11.00 sati, a predvodit će ga bosanskohercegovački kardinal i nadbiskup metropolit Vrhbosanske nadbiskupije Vinko Puljić u zajedništvu sа mons. Tomom Vukšićem, nadbiskupom koadjutorom Vrhbosanske nadbiskupije i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH.

Program molitvenog pohoda, na kojem će se primjenjivati mjere zaštite od pandemije COVID-19, započet će okupljanjem u 09.30 sati kod rijeke Bukovice podno Bobovca, odakle će se u 09.45 sati organizirano, u molitvenoj procesiji, krenuti prema Bobovcu.

Po završetku molitvenog pohoda, za sve učesnike će biti pripremljen i podijeljen vojnički grah.

Pozivamo sve zainteresirane predstavnike medija da u subotu 23.10.2021. godine budu najkasnije do 09.30 sati kod rijeke Bukovice podno Bobovca, odakle kreće molitvena povorka prema Bobovcu.

Izjave za medije nisu planirane.

Do Bobovca se najbrže dolazi preko Kaknja ličnim automobilima i manjim kombijima, a potrebno je od Kaknja oko sat i po vremena.

Zbog rekonstrukcije dijela puta i mosta u Kraljevoj Sutjesci za veće autobuse i kombije jedino je moguće preko Podlugova, Breze i Vareša, a od Podlugova do Bobovca potrebno je oko dva i po sata.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,