Poplave i odbrana

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić posjetio Operativni centar MO i OS BiH

17.5.2014

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH Anto Jeleč, sa saradnicima, posjetili su 17.05.2014. godine Operativni centar MO i OS BiH, u zgradi Ministarstva odbrane BiH.

Rukovoditelji Operativnog centra su upoznali gospodina Komšića sa strukturom i načinom funkcioniranja ove jednice, te materijalno-tehničkim sredstvima kojim raspolažu.

Tokom posjete Centru, član Predsjedništva je zajedno sa Načelnikom Zajedničkog štaba i njihovim saradnicima, brifiran o svim poduzetim aktivnostima Oružanih snaga BiH u akcijama pomoći i spašavanja stanovništva BiH od poplava. Predočeni su im rezultati kompletnog angažiranja ljudstva i resursa OS BiH, uključujući akcije helikopterskih evakuacija, evakuacija i prevoza stanovništva čamcima, kamionima, autobusima, korištenje inžinjerije, angažiranja ljudstva na osiguravanju nasipa i direktnoj pomoći stanovništvu, te korištenju svih drugih materijalno-tehničkih sredstava.

Naglašeno je da Oružane snage BiH nastavljaju djelovati i ostaju u stanju pripravnosti, kako bi što brže i efikasnije odgovorile na izazove koje su donijele poplave u našoj zemlji.

Ured za odnose s javnošću

tel: (033) 286-680, fax (033) 286-685,

E-mail: info@mod.gov.ba