Obilježavanje 8. godišnjice Dana OS BiH

U kasarni „Rajlovac OS BiH“ svečano obilježen Dan OS BiH

27.11.2013

U nizu aktivnosti koje se provode u povodu obilježavanja 1. decembra Dana OS BiH, u kasarni „Rajlovac OS BiH“ 27.11.2013.godine, svečano je obilježena 8.godišnjicа formiranja OS BiH, uz postrojavanje Komande i jedinica iz sastava Brigade taktičke podrške, kao i dijelova jedinica stacioniranih na vojnoj lokaciji „Rajlovac OS BiH“.

Svečanost u Rajlovcu započela je postrojavanjem svečanog stroja i smotrom koju je izvršio komandant brTP, brigadir mr. Esad Šejtanić.

U prigodnom obraćanju brigadir mr. Esad Šejtanić je uz čestitke povodom Dana OS BiH, između ostalog, istakao: „Godina iza nas obilježena je značajnim uspjesima uprkos velikom broju sistemskih ometača koji su značajno reducirali realizaciju dodijeljenih misija. Kriza društva u kojem funkcionišemo, posebno ekonomska, u velikoj mjeri se odrazila i na OS BiH, posebno u segmentu adekvatne logističke podrške planiranih misija tokom 2013.godine“, i dodao da građani ove države imaju uvijek snažan oslonac u nama, u slučajevima kada je naš angažman potreban.

Na svečanosti su brigadir mr. Esad Šejtanić, brigadir Nenad Garić i komandanti jedinica na lokaciji kasarne „Rajlovac OS BiH“, uručili pohvale najzaslužnijim pojedincima. Nakon ceremonijalnog dijela ove manifestacije, upriličen je svečani prijem u restoranu kasarne u Rajlovcu.

Info-brTP