Obilježavanje 8. godišnjice Dana OS BiH

Svečana ceremonija obilježavanja Dana OS BiH u COO/KOiD

27.11.2013

U okviru aktivnosti obilježavanja 8. godišnjice OS BiH u Centru za osnovnu obuku u Pazariću je 27.11.2013.godine održana svečana ceremonija i postrojavanje jedinice.

Prisutnima na svečanoj ceremoniji se obratio komandant Centra za osnovnu obuku, major Jasmin Ganić.

Major Ganić je pored ostalog rekao da ovakvi jubileji svakako zavrjeđuju da se svečano obilježe, ali da isto tako stvaraju obavezu da se napravi osvrt i analiza stepena realizacije zadataka koji su pred OS BiH, odnosno Centrom za osnovnu obuku, bili postavljeni u predhodnom periodu.

U nastavku svog obraćanja, major Ganić je prezentirao podatke o uspješno realizovanim zadacima iz okvira dodjeljene misije, te realizovanim aktivnostima koje su se Centru za osnovnu obuku nametnule kao vanredni zadaci tokom protekle godine, te je pripadnike Centra upoznao sa najvažnijim predstojećim zadacima.

U ime Komandanta Komande za obuku i doktrinu čestitku povodom 8. godišnjice OS BiH pripadnicima Centra za osnovnu obuku uputio je, major Šućrija Zlojo.

U nastavku svečane ceremonije dodjeljene su i stimulativne mjere pripadnicima Centra za osnovnu obuku koji su se u predhodnom periodu po uspješosti realizacije dodjeljenih zadataka posebno istakli. Stimulatinve mjere su dobili: kapetan Izudin Buza, stariji vodnik Branko Jandrijašević, kaplar Miroslav Petrović i civilno lice Sulejman Hero.

Svečanoj ceremoniji obilježavanja 8.godišnjice OS BiH u Centru za osnovnu obuku su, pored pripadnika ove jedinice, te Komande za obuku i doktrinu, prisustvovali predstavnici civilnih institucija općine Hadžići.

Info- KOiD