Obilježavanje 8. godišnjice Dana OS BiH

Obilježen Dan OS BiH u kasarni “Zdravko Čelar” Derventa

4.12.2013

U kasarni „Zdravko Čelar“ u Derventi 27.11.2013.godine obilježena 8. godišnjica od osnivanja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Ovoj svečanosti su osim personala iz Inžinjerijskog bataljona, prisustvovali i brojni predstavnici civilnih institucija i organizacija sa područja opštine Derventa: Načelnik opštine Derventa, komandir Vatrogasne jedinice, predstavnici vjerskih institucija, lokalnih medija  i drugi. Nakon predaje raporta komandantu Inžinjerijskog bataljona i pozdrava prisutnima, uslijedio je prigodan govor o aktivnostima i dostignućima Oružanih snaga u protekloj godini. Posebno su istaknute aktivnosti koje su OS BiH imale prema lokalnim zajednicama, pomoć civilnim vlastima i stanovništvu prilikom elementarnih nepogoda, te sanacija lokalnih puteva. Posvećena je i pažnja aktivnostima Inžinjerijskog bataljona u 2013.godini koji su i u ovoj godini pored vojnih lokacija bili angažovani i za potrebe lokalnih zajednica u sljedećim opštinama: Derventa, Bihać, Ustikolina, Sokolac, Olovo, Srebrenica, Brod. Istaknut je poseban značaj koji ova jedinica ima u sistemu OS BiH, kako u pružanju podrške ostalim jedinicama, tako i doprinos prilikom pomoći civilnom stanovništvu. Upućena je i poruka da pripadnici Inžinjerijskog bataljona svakog dana unaprjeđuju svoja znanja i iskustva i da su u budućnosti spremni da realizuju najrazličitije vrste zadataka i izazova koji se postavljaju pred njih.

Nakon čitanja nagrađenih i pohvaljenih pripadnika Inžinjerijskog bataljona od strane Komandanta brTP povodom Dana OS BiH, svi prisutni gosti su pozvani na prigodno obilježavanje koje je organizovano u Komandi Inžinjerijskog bataljona.

Info-brTP