Obilježavanje 8. godišnjice Dana OS BiH

U Ankari upriličen svečani prijem povodom 1. decembra Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

5.12.2013

Povodom 1. decembra - Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, u hotelu Hilton u Ankari upriličen je svečani prijem čiji su domaćini bili ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj, NJ.E. gospodin Damir Džanko i vojni ataše brigadir Emir Kliko.

Prijemu za više od 400 zvanica prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, među kojima su bili ambasadori i predstavnici ambasada drugih zemalja, kao i vojno-diplomatski predstavnici akreditovani u Ankari.

U ime Vlade Republike Turske prijemu je prisustvovao zamjenik premijera gospodin Bešir Atalay sa saradnicima i predstavnicima institucija vlasti Republike Turske.

Brojnu delegaciju Nacionalnog ministarstva odbrane i Oružanih snaga Republike Turske, u kojoj je bio 21 general i admiral, predvodili su komandant Kopnenih snaga general Hulusi Akar i zamjenik načelnika Generalštaba general Yašar Güler.

Pored navedenih prijemu su prisustvovali počasni konzuli Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj, ugledni poslovni ljudi porijeklom sa naših prostora, univerzitetski profesori i bosansko-hercegovački studenti u Ankari, naši kadeti na Vojnoj akademiji kopnene vojske u Ankari, predstavnici medija i drugi koji su svojim prisustvom došli uveličati obilježavanje Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

info: VDP Ankara

6 FOTO GALERIJA