MPC WS

Otpočela sa radom NATO koordinaciona radionica vojnog partnerstva 2013 (Military Partnerships Coordination Workshops - MPC WS 13)

20.3.2013

Koordinaciona radionica vojnog partnerstva 2013, koja se organizuje od strane Uprave vojnog partnerstva (Military Partnerships Directorate - MPD) Savezničke komande za operacije NATO, otpočela je sa radom 19. marta 2013. godine u hotelu „Europa“ u Sarajevu. Domaćin radionice je Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine.

Skupu prisustvuje preko 150 učesnika iz 28 partnerskih zemalja, predstavnici svih NATO komandi i 10 NATO škola, a uvodnim obraćanjima prisutnima su se na početku rada obratili zamjenik načelnika Štaba za vojno partnerstvo Savezničke komande za operacije general major Sandor Fucsku, pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i zamjenik komandanta Savezničke komande za transformaciju general Mieczyslaw Bieniek.

Namjera Uprave vojnog partnerstva NATO je da na ovom godišnjem događaju okupe sve nosioce odgovorne za pitanja vojnog partnerstva koji predstavljaju Međunarodni štab NATO, NATO komandnu strukturu na strateškom i operativnom nivou i partnere iz svih programa partnerstva (Partnerstvo za mir, Mediteranski dijalog, Istanbulska inicijativa saradnje i Partneri u svijetu), kako bi diskutovali o sadašnjem i mogućem angažovanju sa partnerima u budućnosti.

Za partnerske zemlje, ovaj događaj će predstavljati veliku mogućnost da se izraze nacionalni interesi, prioriteti i potrebe za naredne godine kako bi NATO podrška i pomoć mogli biti skrojeni na osnovu jedinstvenih potreba svake zemlje.

Radionica sa radom završava 22. 03. 2013. godine.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

6 FOTO GALERIJA