MPC WS

Završena NATO koordinaciona radionica vojnog partnerstva 2013.

21.3.2013

U hotelu „Europa“ u Sarajevu je 22. 03. 2013. godine, nakon četverodnevnog rada, završena Koordinaciona radionica vojnog partnerstva 2013, koju je organizovala Uprava vojnog partnerstva (Military Partnerships Directorate - MPD) Savezničke komande za operacije NATO, a čiji su domaćini bili Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH.

Učesnicima radionice se, na završnoj ceremoniji, obratio zamjenik načelnika Štaba za vojno partnerstvo Savezničke komande za operacije general major Sandor Fucsku, koji je istakao zadovoljstvo rezultatima radionice i iskazao zahvalnost Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH koji su pružili maksimalnu podršku učesnicima radionice i pokazali visok nivo gostoljubivosti i domaćinstva. Također, general Fucsku je u svom završnom obraćanju izrazio očekivanja da će se potrebe i prioriteti, koje su partnerske zemlje iskazali na ovoj radionici, realizirati u 2014. godini, te da će NATO, sa svoje strane pružiti potrebnu podršku za realizaciju ciljeva. General Fucsku je najavio održavanje sljedeće radionice 2014. godine u Beogradu.

Pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović zahvalio je svim učesnicima na angažmanu koji su pokazali tokom radionice i za podršku NATO-a i NATO partnerima koji daju za Ministarstvo odbrane i za Bosnu i Hercegovinu u cjelini.

Radionici u Sarajevu je prisustvovalo preko 150 učesnika iz 28 partnerskih zemalja, te predstavnici svih NATO komandi i 10 NATO škola.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

6 FOTO GALERIJA