Informacije o prijemu u OS BiH

Početak Faze 2 testiranja kandidata za prijem u PVS u početnom činu oficira

10.11.2016

U Centru za profesionalni razvoj Travnik/KOiD-e 07.11.2016. godine počela je Faza 2 testiranja kandidata za prijem u PVS u početnom činu oficira. Fazi 2 provjere pristupili su kandidati koji su zadovoljili provjeru u Fazi 1 provjere.

U Fazu 2 testiranja, upućena su po četiri prvorangirana kandidata po svakom raspisanom izvršiocu, vodeći računa o spolnoj zastupljenosti. U ovoj najzahtjevnijoj fazi u složenim meteo uslovima se vrši testiranje liderskih sposobnosti kroz sljedeće vrste testova: test tjelesne spremnosti, psihometrijski test, komandni zadaci bez vođe, vježbe planiranja, grupna diskusija, esej, prezentacije, poligon sa pojedinačnim preprekama, komandni zadaci sa vođom i timska utrka.

Na osnovu ostvarenih rezultata u Fazi 2, formiraju se liste uspješnosti po rodovima i službama za koje su se kandidati prijavili u okviru nacionalnog puka. Sa konačnih rang lista uspješnosti odabiraju se najuspješniji kadnidati, shodno oglasom traženim brojеm izvršilaca za dati rod/službu i isti se upućuju u Fazu 3 provjera. Za sve kandidate koji uđu u Fazu 3 provjera za prijem u profesionalnu vojnu službu, Ministarstvo odbrane će organizovati zdravstvene preglede i izvršiti sigurnosnu provjeru.

Navedeno testiranje u Fazi 2 se završava 25.11.2016. godine kada sa radom nastavlja Komisija za izbor oficira imenovana od strane Ministrice odbrane BiH.

Info-ZŠ OS BiH

10 FOTO GALERIJA