Informacije o prijemu u OS BiH

Ponovno raspisivanje Javnog oglasa za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika OS BiH - siguran posao, profesionalna karijera i mogućnost napredovanja

15.8.2018

Ministarstvo odbrane BiH 16. augusta 2018. godine ponovno raspisuje Javni oglas za popunu upražnjenih formacijskih mjesta za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika Oružanih snaga BiH, kojim je predviđen prijem vojnika iz reda hrvatskog naroda na ukupno 261 upražnjeno formacijsko mjesto u Oružanim snagama BiH.

Radi se o formacijskim mjestima u Oružanim snagama BiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda hrvatskog naroda, a koja nisu popunjena putem Javnog oglasa za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika, koji je objavljen krajem aprila ove godine.

Ponovni Javni oglas za popunu 261 upražnjenog formacijskog mjesta u Oružanim snagama BiH za kandidate iz reda hrvatskog naroda biće objavljen 16. augusta 2018. godine na web-stranici Ministarstva odbrane BiH i traje petnaest (15) dana od dana objavljivanja.

Ministarstvo odbrane BiH, na ovaj način pruža mogućnost i pogodnost mladim građanima i građankama BiH, koji ispunjavaju uslove i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju posao sa sigurnom plaćom i mogućnošću besplatnog obučavanja, profesionalnog razvoja, napredovanja i izgrađivanja karijere u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Na oglas se mogu prijaviti aktuelni maturanti srednjih škola, kao i već svršeni srednjoškolci, koji zadovoljavaju i druge uslove definisane oglasom (fizička spremnost, godine starosti, itd).

Potrebne informacije i obrasce prijave kandidati će moći preuzeti na službenoj internet-stranici Ministarstva odbrane BiH (www.mod.gov.ba) ili dobiti od centara za regrutovanje i tranziciju lično ili putem sljedećih telefona:

a) Centar za regrutovanje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437

b) Centar za regrutovanje i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886

c) Centar za regrutovanje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084

d) Centar za regrutovanje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954

Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutovanje u: Sarajevu - kasarna „Rajlovac“, Banjoj Luci - kasarna „Kozara", Čapljini - kasarna „Božan Šimović" i Tuzli - vojna baza „Aerodrom Dubrave".

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim kandidatima i nakon završenog intervjua izvršiti izbor i predložiti ministrici odbrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Kandidati, koji uspješno završe osnovnu vojnu obuku, primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu prijema.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba