Informacije o prijemu u OS BiH

Prilika za profesionalnu karijeru u Oružanim snagama BiH

16.8.2018

Potporučnik Martin Mlakić počeo je svoju karijeru u Oružanim snagama BiH kao vojnik 2013. godine. Zahvaljujući želji, ambiciji i rezultatima tokom vojne karijere, pružila mu se prilika da pohađa i završi prestižnu Kraljevsku vojnu akademiju Sundhurst u Velikoj Britaniji, gdje je u klasi 2017/2018. godina proglašen za najboljeg međunarodnog kadeta te mu je uručeno priznanje “mač sa posvetom”.

Priznanje je dobio u konkurenciji 29 međunarodnih studenata iz ukupno 19 zemalja širom svijeta, pri čemu je pokazao najbolje rezultate u edukaciji, obuci i fizičkoj spremnosti. Svoj prvi profesionalni ugovor, kao oficir Oružanih snaga BiH, potporučnik Mlakić potpisao je u aprilu 2018. godine.

Ministarstvo odbrane BiH ohrabruje sve kandidate koji ispunjavaju uslove oglasa koji je objavljen 16. augusta ove godine na web-stranici Ministarstva odbrane BiH, da se prijave i započnu vojnu karijeru u Oružanim snagama BiH. Ministarstvo odbrane BiH pruža priliku za siguran posao, mogućnost obuke, edukacije i napredovanja, službu domovini i, između ostalog, pozitivno radno okruženje.

Kandidati mogu konkurisati na upražnjena formacijska mjesta u pješadiji, inžinjeriji, rodu veze, tehničkoj službi, saobraćajnoj službi, intendantskoj, sanitetskoj i građevinskoj službi i to na lokacijama OS BiH u Livnu, Čapljini, Kiseljaku, Tuzli, Orašju, Banjoj Luci, Manjači, Derventi, Doboju, Sarajevu i Pazariću.

Ukupno se, na osnovu oglasa, popunjava 261 upražnjeno formacijsko mjesto, sa kandidatima iz reda hrvatskog naroda.

Video izjavu potporučnika Martina Mlakića – od vojnika do oficira, pogledajte na: https://www.youtube.com/watch?v=HJIbhNJ76O8


Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba