Informacije o prijemu u OS BiH

U prisustvu mnogobrojnih učenika promovisan vojni poziv u srednjim školama u Bijeljini

8.4.2019

U skladu sa Dinamičkim planom Kampanje promocije vojnog poziva u Oružanim snagama BiH za 2019. godinu, pripadnici Centra za regrutovanje i tranziciju CRT Tuzla su 4. aprila ove godine posjetili srednje škole u Bijeljini, gdje su u prisustvu mnogobrojnih učenika Ekonomske i Tehničke škole i Gimnazije „Filip Višnjić“ u Bijeljini govorili o vojničkom pozivu.

Govoreći o vojničkom pozivu u Oružanim snagama BiH, pripadnici Centra za regrutovanje i tranziciju su upoznali učenike o prijemu u Oružane snage BiH i samim tim im približili  vojnički poziv koji je za njih predstavljao nešto novo i neobično. Dio učenika je iskazao svoju zainteresovanost za nastavak školovanja, kao i za zaposlenje u okviru Oružanih snaga BiH.

Podršku Kampanji vojnog poziva pružio je i kapetan Dalibor Zeljko iz 3. pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade OS BiH, sa sjedištem u Bijeljini, koji je mnogo pomogao u realizaciji ove aktivnosti  kroz koordinaciju sa CRT Tuzla, a i školama.

Ovim putem se posebno zahvaljujemo na susretljivosti, srdačnosti i izdvojenom vremenu nastavnom osoblju i direktorima Ekonomske i Tehničke škole i Gimnazije „Filip Višnjić“ iz Bijeljine.

5 FOTO GALERIJA