Informacije o prijemu u OS BiH

Promocija vojnog poziva u Goraždu

12.4.2019

U Centru za kulturu u Goraždu je 11. aprila 2019. godine realizirana aktivnost promocije vojnog poziva za učenike završnih razreda srednjih škola sa područja Bosansko-podrinjskog kantona.

Aktivnost su realizirali predstavnici Centra za regrutovanje iz Sarajeva, članovi Tima za promociju vojnog poziva iz sastava Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, uz podršku Vlade Bosansko-podrinjskog kantona, NATO štaba u Sarajevu, gradonačelnika grada Goražde i općina Foča-Ustikolina i Pale Prača u Federaciji BiH.

 

Uz prisustvo nekoliko stotina srednjškolaca sa ovog područja, u okviru Programa promocije o značaju vojničkog poziva, šansama i mogućnostima za prijem u profesionalnu vojnu službu govorili su pomoćnik ministra odbrane za upravljanje personalom dr. Sead Muratović, presjedavajuća Skupštine BPK  Edita Velić, član Tima za promociju vojnog poziva pukovnik Nedžad Novalija i šef Centra za regrutovanje Sarajevo major Ekrem Kečo.

 

Prisutnim djevojkama i mladićima o svojim iskustvima, izazovima i uspjesima u Oružanim snagama BiH govorili su i mladi oficiri i vojnici koji su ne tako davno prošli ovaj put priključenja profesionalnom sastavu OS BiH, a posebno su se učesnicima ove promocije predstavili i na pravi način prezentirali OS BiH, pripadnici Počasne jedinice OS BiH, pripadnici Bataljona vojne policije i Vojni orkestar Oružanih snaga BiH.

 

Tokom realizacije ovog programa iskazan je poseban interes ovih djevojaka i mladića da svoju profesionalnu orijentaciju i profesionalni angažman započnu u Oružanim snagama BiH, a posebno se primamljivim ovim mladim ljudima pokazala mogućnost apliciranja na konkurse na prestižnim vojnim akademijama u zemljama regije i drugim prijateljskim i partnerskim zemljama sa kojima Ministarstvo odbrane BiH ima bilateralne sporazume o školovanju naših kadeta na njihovim vojnim učilištima i prestižnim akademijnama.

 

Promociji vojnog poziva u gradu na Drini prisutvovali su i predstavnici Nacionalne garde Merilenda na čelu sa brigadirom Charlsom Kohlerom, šeform Službe za odnose s javnošću Nacionalne garde Merilenda.

 

Centar za regrutovanje Sarajevo nastavlja svoje aktivnosti promocije vojnog poziva i u drugim gradovima u svojoj zoni odgovornosti, kao što to čine i predstavnici regrutnih centara Banja Luka, Tuzla i Čapljina.

 

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, faks: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

11 FOTO GALERIJA