Informacije o prijemu u OS BiH

Promocija vojnog poziva na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu

26.4.2022

U skladu sa planom Kampanje promocije vojnog poziva u Oružanim snagama BiH za 2022. godinu, tim Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH, koji su predvodili pomoćnik ministra odbrane za upravljanje personalom Sead Muratović i generalni inspektor MO BiH brigadni general Mirsad Ahmić, 26. aprila 2022. posjetio je Fakultet političkih nauka u Sarajevu.

Pomoćnik ministra odbrane za upravljanje personalom Sead Muratović govorio je o vojnom pozivu kao jedinstvenoj i izazovnoj profesiji kroz daljnje mogućnosti usavršavanja, izgradnju karijere i napredovanja u službi, te ostalim pravima, ali i obavezama pripadnika OS BiH.

Prilikom izlaganja studentima generalni inspektor brigadni general Mirsad Ahmić je istakao aktivnosti koje MO BiH provodi u cilju jačanja integriteta i smanjivanja rizika od korupcije, razvoju profesionalizma, ali i obavezama i očekivanjima od budućih generacija u OS BiH.

Studentima se obratila i major Jasmina Omerbegović, koja je objasnila studentima na koji to način se provodi politika o rodnoj ravnopravnosti u MO i OS BiH.

Studenti Fakulteta političkih nauka su sa pažnjom i velikim interesiranjem podržali ovu aktivnost, te kroz niz otvorenih pitanja i diskusija saznali i informirali se o pogodnostima, ali i izazovima vojnog poziva.

Studenti su također informirani o aktivnostima MO i OS BiH kroz prezentaciju publikacija koje MO BiH izdaje, odnosno kroz informacije dostupne na web-stranici MO BiH.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

8 FOTO GALERIJA