Vijesti

Održan radni sastanak i stručno savjetovanje najviših dužnosnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH

24.5.2017

Na Vlašiću je 24. maja 2017. godine održano stručno savjetovanje najviših dužnosnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, u okviru kojeg je održan i radni sastanak kojim je predsjedavala ministrica odbrane BiH Marina Pendeš.

Sastanku su prisustvovali i zamjenici ministra odbrane Sead Jusić i Boris Jerinić, načelnik ZŠ OS BiH generalpukovnik Anto Jeleč sa svojim zamjenicima generalima Mirkom Tepšićem i Senadom Mašovićem, sekretar Ministarstva odbrane BiH Muhamed Smajić, pomoćnici ministra odbrane BiH, generalski kor OS BiH, članovi timova za izradu dokumenta Pregled odbrane, Plana modernizacije OS BiH i Plana implementacije ovih dokumenata.

Također, sastanku su prisustvovali i komandant Štaba NATO u Sarajevu brigadni general Giselle Wilz, kao i vojno-diplomatski predstavnici akreditirani u BiH i predstavnici međunarodnih organizacija u BiH.

 

Ministrica Pendeš je tokom uvodnog dijela sastanka pohvalila dostignuti napredak u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, posebno naglašavajući značaj usvajanja dokumenta Pregled odbrane, Plana modernizacije i rad na izradi Plana implementacije ovih dokumenata. Također, date su instrukcije za buduće projekte MO i OS BiH, uz izražena očekivanja za što skorije aktiviranje MAP-a. Ministrica Pendeš je predložila mjere za poboljšanje uslova rada, ispunjavanje planova javnih nabavki, modernizacije, interoperabilnosti OS BiH, kao i drugih projekata Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

 

Na kraju savjetovanja istaknuto je da su na osnovu prezentovanih planova rada uključeni svi težišni zadaci i strateški ciljevi MO BiH, te da će se u cilju njihove realizacije nastaviti radno-konsultativni sastanci ministrice odbrane i njenih zamjenika sa rukovodiocima organizacijskih cjelina MO i OS BiH.

 

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

7 FOTO GALERIJA