Vijesti

Pripadnici OS BiH pohvaljeni zbog postignutih rezultata i promoviranja ugleda Oružanih snaga u svijetu

18.4.2018

Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalmajor Senad Mašović uručili su 18. aprila 2018. godine u Domu OS BiH pohvale i priznanja pripadnicima OS BiH, koji su na takmičenju za najboljeg vojnika, podoficira i oficira „Best Warrior Competition“ (BWC) u Marylandu (SAD) postigli zavidne rezultate.

Takmičenje je realizirano u periodu od 15. do 18. marta 2018. godine u organizaciji Nacionalne garde Marylanda u SAD-u.

Ministrica odbrane Marina Pendeš čestitala je takmičarima na uspjesima koji su postigli na ovom prestižnom takmičenju, te je uručila pohvale svakom od takmičara za unapređenje ugleda OS BiH, a ispred Oružanih snaga BiH načelnik Zajedničkog štaba generalmajor Mašović takmičarima je uručio 'Coin OS BiH'.

Ovom prilikom ministrica Pendeš i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH Mašović istakli su vrijednosti Oružanih snaga BiH koje se ogledaju u ljudskim resursima, što potvrđuju i svakodnevni uspjesi pripadnika OS BiH na različitim takmičenjima, školovanjima, učešću u mirovnim misijama, gdje je međunarodno priznat profesionalizam naših pripadnika. Također, naglasili su da je to ujedno i pokazatelj transparentnog i kvalitetnog odabira kandidata prilikom prijema u profesionalnu vojnu službu, te da upravo na tim vrijednostima žele graditi budućnost Oružanih snaga BiH.

U timu Oružanih snaga BiH bili su potporučnik Marko Vidović, vodnik Matija Ivaković, vojnik Ermin Hajrić i vođa ekipe potporučnik Dajana Dangubić, koji su se tokom takmičenja morali iskazati u 10 različitih disciplina.

Na ovoj ceremoniji prisustvovali su vojni ataše SAD u BiH brigadir Mark Karas i šef ODC misije u BiH pukovnik Corey Shea. Takmičenje je realizirano u okviru Programa saradnje „Vojska -Vojsci“ (M2M SPP), te uz pomoć Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a u Sarajevu.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

15 FOTO GALERIJA