Vijesti

Delegacija MO i OS BiH posjetila 6. pješadijsku brigadu OS BiH i komande i jedinice na lokaciji kasarne „Kozara“

20.4.2018

Zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić predvodio je delegaciju Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, koja je 19. aprila 2018. godine posjetila Komandu 6. pješadijske brigade OS BiH u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci.

U delegaciji su bili i načelnik ZŠ OS BiH generalmajor Senad Mašović i komandant OK OS BiH brigadni general Radovan Ilić sa saradnicima, a cilj posjete je bio upoznavanje sa organizacijom rada i funkcioniranjem ove jedinice, civilno-vojna saradnja, te sagledavanje uslova života i rada pripadnika OS BiH.

Komandant 6.pbr brigadir Radovan Jović je za delegaciju MO i OS BiH održao informativni brifing, tokom kojeg je delegacija MO i OS BiH upoznata i sa trenutnim aktivnostima i težišnim zadacima 6. pješadijske brigade koji slijede u narednom periodu.

Zamjenik ministra odbrane BiH Jerinić se zahvalio na dobrodošlici, te izrazio zadovoljstvo posjetom i prezentovanim informacijama o aktivnostima 6. pješadijske brigade.

Delegacija MO i OS BiH je istog dana posjetila i Komandu za podršku OS BiH i Komandu Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane OS BiH.

U narednom periodu delegacija MO i OS BiH će posjetiti Komandu za obuku i doktrinu na lokaciji kasarne „Travnik“ u Travniku te 5. pješadijsku brigadu u kasarni „Dubrave“ u Tuzli, a 11. aprila je izvršena posjeta Komandi 4. pbr na lokaciji kasarne „Božan Šimović, te lokaciji kasarne „Miralem Jugo“ u Mostaru.

Info - 6.pbr

8 FOTO GALERIJA