Vijesti

Pripadnici MO i OS BiH na hodočašću u Lurdu

20.5.2019

Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, predvođena ministricom odbrane BiH Marinom Pendeš i zamjenikom načelnika Zajedničkog štaba OS BiH generalmajorom Ivicom Jerkićem, prisustvovalo je 17. maja 2019. godine svečanosti otvaranja 61. Međunarodnog vojno-redarstvenog hodočašća u Lurdu (Lourdes) uz ministre Hrvatske, Italije i Mađarske.

Svečano otvorenje održano je u bazilici svetog Pija X u Lurdu, a učestvovalo je oko četrdesetak zemalja iz Evrope i svijeta, među kojima po dvadeseti put hodočaste i pripadnici Oružanih snaga BiH i djelatnici Ministarstva odbrane BiH, predvođeni vojnim biskupom mons. Tomom Vukšićem.

 

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i generalmajor Ivica Jerkić su u sklopu vojnog hodočašća  18. maja 2019. godine učestvovali sa službenim delegacijama na odavanju počasti svim palim vojnicima u svim ratovima -  na Trgu Peyramale u Lourdesu.

 

Ovogodišnje 61. Međunarodno vojno hodočašće odvija se pod geslom „Traži mir i za njim idi“, a završava se,  19. maja 2019. godine Međunarodnom sv. Misom,  također u bazilici sv. Pija X, gdje će se održati i svečanost zatvaranja.

 

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

23 FOTO GALERIJA