Vijesti

Održana Inicijalna planska konferencija povodom vojnog takmičenja „Najspremniji pripadnik OS BiH 2019“

14.8.2019

Inicijalna planska konferencija za aktivnost „Najspremniji pripadnik OS BiH 2019“ održana je 14. augusta 2019. godine u kasarni „Božan Šimović“ Čapljina, na lokaciji Komande 4. pbr, koja je domaćin ove aktivnosti u 2019. godini.

Na konferenciji su bili prisutni generalmajor Ivica Jerkić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba za operacije, brigadir Zdravko Rezo, komandant 4. pbr, te predstavnici svih nivoa komandi i jedinica OS BiH, pripadnici ZŠ, OK i KP OS BiH.

Prisutnima se na otvaranju konferencije obratio komandant 4. pbr, brigadir Zdravko Rezo, domaćin ove aktivnosti u 2019. godini, koji je pozdravio sve prisutne i poželio toplu dobrodošlicu svim učesnicima koferencije.

Učesnicima konferencije se potom obratio direktor takmičenja generalmajor Ivica Jerkić, koji je u svom izlaganju iznio svrhu i cilj inicijalne konferencije, te ukazao na važnost ovog takmičenja, posebno ako se uzme u obzir da se isto po prvi put održava na nivou cijelih Oružanih snaga BiH. General Jerkić je obraćajući se prisutnima naglasio: „Ovo je važna aktivnost i vrlo je bitno da se poštuju principi transparentosti i jednake mogućnosti, pune logističke podrške i pravovremene medijske prezentacije“.

Takmičenje „Najspremniji pripadnik OS BiH 2019“ je planirano da se realizuje u periodu od 7. do 11. oktobra 2019. godine na širem prostoru Grada Čapljine.

Info – 4. pbr

3 FOTO GALERIJA