Vijesti

Promocija operativnih sposobnosti OS BiH i Dan otvorenih vrata u kasarni „Kozara“

14.11.2019

Povodom obilježavanja 14. godišnjice formiranja Oružanih snaga BiH, 14. novembra 2019. godine u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci, realizirana je aktivnost Dan otvorenih vrata i prikaz operativnih sposobnosti OS BiH za učenike osnovnih škola i dječijih vrtića sa područja Banje Luke.

Komandant 6. pješadijske brigade, brigadir Radovan Jović, kao domaćin aktivnosti na lokaciji kasarne „Kozara“ svim prisutnima se zahvalio na posjeti te im izrazio riječi dobrodošlice.

U realizaciji pomenutih aktivnosti, pored pripadnika Komande 6.pbr, aktivno učešće su uzeli pripadnici Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane, Brigade taktičke podrške kao i pripadnici iz sastava komande i jedinica Komande za podršku OS BiH.

Cilj ovih aktivnosti je bio da se posjetiocima prikaže dio naoružanja i vojne opreme koju pripadnici OS BiH svakodnevno koriste u izvršavanju svojih redovnih zadataka.

Pripadnici OS BiH iskoristili su ovu priliku da na najbolji način predstave Oružane snage BiH. Tako su prisutnima kroz taktičko-tehnički zbor koji je organiziran kroz nekoliko radnih tačaka, prezentirani dijelovi naoružanja i opreme na upotrebi u OS BiH, kao i operativne sposobnosti dijela jedinica OS BiH.

Info - 6. pbr


19 FOTO GALERIJA