Vijesti

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić razgovarao sa komandantom Štaba NATO-a u Sarajevu brigadnim generalom Williamom Edwardsom

21.2.2020

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić u petak 21. februara 2020. godine razgovarao je sa zapovjednikom Stožera NATO-a u Sarajevu brigadnim generalom Williamom Edwardsom.

U razgovoru kojem su prisustvovali i sekretar Ministarstva odbrane BiH Muhamed Smajić, pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i pomoćnik ministra odbrane BiH za politiku i planove Adem Spahić razgovarano je o dosadašnjoj saradnji s NATO-om, ali i o predstojećim projektima saradnje.

 

Ministar Podžić je govorio o svojim prioritetima u radu Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, a sagovornici su se posebno osvrnuli na provođenje usvojenog dokumenta Program reformi i daljim koracima koji za Ministarstvo odbrane BiH u tom okviru predstoje.

 

Brigadni general Edwards pohvalno se izrazio o dosadašnjoj saradnji te obećao svaku moguću pomoć u aktivnostima MO i OS BiH koje proizilaze iz Programa reformi.

 

Ured za odnose s javnošću

Tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

3 FOTO GALERIJA