Vijesti

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić primio u posjetu ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u BiH, Nj. E. Ekrema Ebibija

24.2.2020

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić u ponedjeljak, 24. januara 2020. godine, primio je u posjetu ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u BiH, Nj.E. Ekrema Ebibija, sа kojim je razgovarao o nastavku veoma uspješne bilateralne odbrambene saradnje dvije zemlje, sa naglaskom potrebe jačanja regionalne saradnje, kao i o iskustvima na putu ka evroatlantskim integracijama.

Ministar Podžić je izrazio riječi dobrodošlice i zahvalnosti ambasadoru Ebibiju na prijateljskim odnosima dvije zemlje. Izrazio je zadovoljstvo dobrom bilateralnom odbrambenom saradnjom dvije zemlje koja traje od 2006. godine. Ta saradnja se unapređuje iz godine u godinu kroz razne vidove saradnje kao što su: saradnja u okviru Regionalnog centra za odnose s javnošću u Skoplju i Centra za obuku za operacije podrške miru u Butmiru – Sarajevo, učešćem na zajedničkim vježbama, regionalnim inicijativama kroz razmjenu iskustava i drugo. Ministar se zahvalio što je MO R. Sjeverne Makedonije prihvatilo na školovanje pilote i kadete Oružanih snaga BiH na svojim vojnim akademijama, te za podršku predstavniku OS BiH u Balkanskim medicinskim snagama (Balkan Medical Task Force – BMTF).

Ambasador Ebibi je istakao da su bilateralni odnosi dvije države u oblasti odbrane na visokom nivou, te izrazio uvjerenje da će saradnja i dalje jačati. Naglasio je da dvije države dijele zajedničke strateške ciljeve po pitanju članstva u Evropskoj uniji.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

 

4 FOTO GALERIJA