Vijesti

Delegacija MO i OS BiH na obilježavanju Dana šehida na mezarju Kovači

25.5.2020

Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine prisustvovala je obilježavanju Dana šehida na mezarju Kovači, u ponedjeljak, 25. maja 2020. godine u Sarajevu.

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović predvodili su delegaciju na obilježavanju Dana šehida. Veliki broj građana, imama i predstavnika Islamske zajednice u BiH na čelu sa zamjenikom resu-l-uleme, dr. Enesom ef. Ljevakovićem, okupio se na Kovačima uz predstavnike javnog i političkog života. Obilježavanju je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Učenjem Fatihe, Jasina i polaganjem cvijeća i vijenaca odata je počast šehidima poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu. Dan šehida se po takvimu Islamske zajednice u BiH obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama.

Nakon polaganja cvijeća, na mezaru prvog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, vojni imami proučili su suru Jasin, a vjerski dio programa je završen dovom koju je proučio zamjenik reisu-l-uleme, dr. Enes ef. Ljevaković.

Ured za odnose s javnošću

Tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

3 FOTO GALERIJA