Vijesti

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić izvršio obilazak radova na uređenju lokacije Aerodroma Mahovljani

7.8.2020

Zamjenik ministra odbrane BiH mr. Mirko Okolić izvršio je 7. avgusta 2020. godine obilazak lokacije Aerodroma Mahovljani, gdje pripadnici Oružanih snaga BiH obavljaju inžinjerijske aktivnosti na uređenju ove lokacije.

U pratnji zamjenika ministra Okolića bili su i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za resurse generalpukovnik Gojko Knežević i komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Radovan Ilić.

Komandant lokacije Mahovljani pukovnik Goran Miletić predao je raport, te je kroz informativni brifing upoznao zamjenika ministra Okolića i njegove saradnike sa trenutnim inžinjerijskim aktivnostima i neophodnim resursima za nastavak uređenja lokacije.

Zajedno sa najvišim dužnosnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, obilazak lokacije, između ostalih, izvršio je i direktor Javnog preduzeća „Aerodromi Republike Srpske“ Milan Račić, koji je izrazio zadovoljstvo saradnjom Ministarstva odbrane BiH sa ovim preduzećem.

Zamjenik ministra Okolić, kao i generali Knežević i Ilić, obećali su nastavak podrške i osiguranje resursa za uređenje ove lokacije u narednom periodu.

Ured za odnose s javnošću

Telefon: (033) 286-680, telefax (033) 286-685,

12 FOTO GALERIJA